Ana Maria Margineanu
FIRBOBLAST

Cosmetician vs. medic!

M-am tot gandit cum sa scriu articolul asta si iata ce a iesit:

Sunt Ana Maria, fost makeup artist, fost profesor la stat, cosmetician acreditat, actualmente trainer in dermopigmentare si alte cursuri adiacente domeniului de infrumusetare.

Am veleitati de viitor medic pt ca de cativa ani ma lupt sa imbin studiul medical cu munca si familia…greu, si inca nu stiu daca am sa reusesc dar am zis sa incerc ca sa nu am regrete si pt ca am fost convinsa ca astfel pot trece la alt nivel de cunostinte…

Care e scopul articolului ?!

M-am saturat sa vad pe diverse grupuri cum medicii sunt ridicati la rang de zei iar cosmeticienele doar pleaca capul atunci cand vine vorba de serviciile de infrumusetare impartite dupa parerea unora si altora fara sa existe un cadru legal la mijloc.

Bineinteles ca mi se pare normal sa existe limite, dar de ambele parti !

Drumul m-a dus sa predau cursuri in domeniul beauty din 2008 si pot spune ca, conjunctura a facut sa am in fata mea multi doctori in calitate de elevi. La inceput aveam emotii marii, fiind convinsă ca ei vor stapani mai bine decat mine tot ce tine de anatomie cel putin… Acum sunt relaxata, nu m-a impresionat nici macar unul, din contra, am avut elev medic care mi-a spus ca pielea e formata din 2 straturi iar dermul este primul 😑. Sala mea de curs era plina cu 11 elevi care s-au descurcat mai bine la aceste 2 intrebari simple pt noi, cosmeticienele ! 😎

La o simpla cautare pe google gasim nenumarate cazuri de clienti suparati, cu urme ( pe fata, corp si suflet ) lasate de catre medici. Da, gasim si clienți nemultumiti de serviciile cosmeticienelor si mai ales de pe urma tehnicienilor dermopigmentisti dar acestia din urma nu au studii inalte si nu se cred zei (aici probabil am fost un pic rea 🙈 )…dar nu am vazut niciodata o postare facuta de catre o cosmeticiana care sa arate cu degetul un medic pt o lucrare proasta . In schimb, noi cosmeticienele avem ocazia sa primim clienti nemultumiti de rezultatele din cabinetele medicale si ne straduim sa rezolvăm “stricaciunea” altora. Eu saptamanal am cel putin un caz de cicatrice cheloid, hipertrofic, semne, urme, etc.

Care este diferenta dintre un elev medic si un elev cosmetician ?

Elevul medic “invata” pe repede inainte, nu citeste niciodata informatiile primite si nu scrie tot. Intarzie, vb des la telefon si oricum, apoi lucreaza de capul lui pt ca el stie mai bine ca a auzit la un coleg care a invatat afara.. mai sunt si exceptii bineinteles.

Eleva cosmetician, daca are vechime multa in domeniu, imi scot eu caietul sa notez de la ea informatii adiacente cursului, am patit asta la propriu cu eleve precum Alina Vatavu de la Iasi sau Alina Chitu din Norvegia si multe altele. Jos palaria doamnelor !

Eleva cosmetician este empatica cu clienta ei si vrea sa fie cat mai buna pt ea, cauta cursuri, seminarii si solutii ca sa rezolve fiecare caz in parte.

Eu am ars partial la un curs de epilare definitiva un model ( am uitat sa schimbam filtrele de la aparat ) – am murit si inviat inapoi cautand solutii pentru modelul in cauza ( nici macar nu era clienta), i-am purtat de grija si am fost dispusă sa-mi asum orice pt neatentia mea si Slava Domnului s-a vindecat complet zona ! Eu stiam ca asa va fi dar ea nu stia si a trebuit sa caut variante alternative de vindecare doar ca sa o fac pe ea sa se simta in siguranta. Mi-a pasat de ea chiar daca nu platise nimic !

Acum 2 saptamani mi-a venit la consultatie o doamna de doar 45 ani arsa pe maini in urma cu un 1 an, de catre un medic cu un laser pentru depigmentare. Ce greșeli a facut medicul :

  1. Nu a intrebat clienta daca e predispusa la vindecare cheloidala ( e plina pe corp de semne si cicatrice).
  2. A lucrat cu energie mare din prima sedinta ( o singură sedinta s-a facut )A bandajat-o excesiv pentru o perioada lunga de timp si implicit, plagile se lipeau de bandajul care se schimba zilnic.
  3. Nu-i mai pasa medicului de cum arata clienta atata timp cat ea cauta solutii in alta parte.

Related posts

Totul despre tehnologia PLASMA PEN/FIBROBLAST

Ana Maria Margineanu

Leave a Comment

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.