Ana Maria Margineanu
COSMETICA

Maskne – sau tenul afectat de pandemie

Carantina și pandemia au făcut mai multe ajustări asupra modului nostru de viață. Este impresionantă grija și atenția față de ten și piele, grijă ce s-a intensificat în timpul pandemiei, atât la femei, cât și la bărbați. Restricțiile ne-au forțat să acordăm mai multă atenție la detalii precum substanțele active din produsele potrivite tenului. Datorită timpului îndelungat petrecut acasă, s-a putut aloca timp pentru studii intense în ceea ce privește rutina zilnică de îngrijire a pielii sau a părului.

Întâlnesc tot mai des femei din ce în ce mai pregătite și interesate de produsele selectate pentru “home use”, acesta fiind un beneficiu relevant pentru întreținerea elementelor pe care ne bazăm atunci când ne raportăm la frumusețe.

Înainte de pandemie rutina de îngrijire se limita doar la procesul de demachiere în maxim 2 pași plus o cremă hidratantă aleasă în grabă, bazându-se de fapt pe tratamentele profesionale efectuate în cabinetele de cosmetică.

Acum tot mai multe femei au ajuns să înțeleagă importanța unei curățări profunde zilnice și folosirea produselor dedicate tipului de ten aferent,  pentru fiecare zonă în parte precum ser pentru zona ochilor sau cremă dedicată pentru zona uscată, ridată, cu rosacee, grasă, pori dilatați, pete pigmentare,etc, pentru că: DA! fiecare ten în parte are particularitățile sale și trebuie tratat ca atare. Există și câteva elemente comune cum ar fi faptul că apa usucă fața și poate fi lejer înlocuită cu un spray cu apă termală, indiferent de caracteristicile tenului. Apoi să nu uităm ca fiecare față este predispusă la hiperpigmentare solară, deci nu trebuie să ne lipsească crema cu factor de protecție sau fondul de ten.

Mediul online a fost luat cu asalt de magazine cu produse cosmetice ce susțin îngrijirea completă a pielii cu sfaturi și indicații aferente. Din cauza măștilor, în social media a apărut un nou termen – maskne, ce se referă la iritațiile și problemele cauzate de purtarea măștii. Însă nu trebuie să dați vina pe mască pentru problemele pielii tale. Procedurile de cosmetologie care au apărut în timpul pandemiei, precum cele pentru masknee, nu sunt altceva decât invenția cosmetologiei „gri”, o metodă de a câștiga bani. Pielea are nevoie de îngrijire indiferent de perioadă și dacă oferim mai multă atenție rutinei zilnice, nimic nu ne va mai putea afecta tenul.

Tu când ți-ai făcut ultima dată un tratament? 🤔

Related posts

Cum să ai grijă de tenul tău în funcție de tipul acestuia

Ana Maria Margineanu

Stilizarea sprâncenelor: Vopsit vs. Micropigmentare

Ana Maria Margineanu

Epilarea traditionala VS. Epilarea Definitiva

Ana Maria Margineanu

Leave a Comment

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.