Ana Maria Margineanu
PMU

Eu si Pigmentologia

PIGMENTOLOGIA trateaza secretele cu care reusim sa atingem PERFECTIUNEA in realizarea unui machiaj semi-permanent.

“Cu talent, putem realiza o forma armonioasa.

Cu bani, putem cumpara cel mai potrivit aparat.”

Ana Maria Margineanu

Degeaba avem aceste doua componente (talent si bani), daca ne lipseste MIXTUL STIINTIFIC dintre ANATOMIE si CHIMIA PIGMENTILOR

Acest mixt se numeste PIGMENTOLOGIE, iar SCOPUL EI este sa ne indrume catre ALEGEREA PIGMENTULUI POTRIVIT pentru FIECARE CLIENTA!

Acum 16 ani, cand am descoperit tainele MACHIAJULUI SEMI-PERMANENT, nu imi imaginam cat de vast va deveni acest domeniu si cat de multe informatii voi descoperi de-a lungul timpului.

Pe atunci, MACHIAJUL SEMI-PERMANENT se limita la APARAT, AC, PIGMENT SEMIPERMANENT/CORPORAL si O FORMA cat mai CORECTA pe fata clientei!

MICROPIGMENTARE SPRANCENE

HABAR NU aveam de MASURATORI MULTIPLE, NU existau accesorii pt a stabili SIMETRIA, NU stiam CE CONTINE PIGMENTUL sau CUM REACTIONEAZA dupa ce a fost INTRODUS IN PIELE!

MASURATORI

In primii ani, am descoperit pasi importanti precum:

  • consultatia corecta a clientei,
  • procesul de vindecare,
  • designul de sprancene.
  • multe produse sau aparate noi aparute pe piata.

In ultimii 6 ani, domeniul s-a dezvoltat alert! Au aparut tehnici multiple, iar zona de lucru s-a extins si pe corp.

MICROPIGMENTARE BUZE
MICROPIGMENTARE EYELINER
MICROPIGMENTARE AREOLA MAMARA
MICROPIGMENTARE SCALP

Dar, nu doar tehnicile au evoluat, productia de pigmenti s-a dezvoltat nespus, precum si aparatele cu ace diferite.

PIGMENTI

PERFECTIONAREA MEA A FOST INTOTDEAUNA IN STRANSA LEGATURA CU DEZVOLTAREA DOMENIULUI!

Cu toate acestea, inca aveam multe semne de intrebare:

  • De ce se modifica pigmentul in piele?
  • Folosesc maro, dar se vindeca gri … De ce dupa aproximativ un an de la procedura, se transforma in nuante rosu sau albastru ?
  • De ce acelasi pigment folosit la mai multe persoane, se vindeca total diferit ?
  • De ce uneori pielea nu retine pigment ?

Intotdeauna mi-a placut sa aflu lucruri noi in domeniul ce ma pasioneaza si am realizat rapid ca cea mai sigura metoda este sa invat pe toate caile posibile .

EUROPEAN ACADEMY OF DERMATOLOGY AND VENEROLOGY

Am apelat la cursuri, masterclasuri, seminarii, conferinte, apoi am trecut la carti, tratate stiintifice si, inclusiv, la scoala de medicina sau chimie aprofundată.

Toate acestea au avut un SINGUR SCOP: acela de a-mi oferi siguranta ca DETIN CONTROLUL ABSOLUT, atunci cand fac o procedura precum MACHIAJUL SEMI-PERMANENT!

MI-AM DORIT SA NU MAI AM SEMNE DE INTREBARE SI SA POT ALEGE CU INCREDERE CULOAREA POTRIVITA PENTRU CLIENTA MEA!

Mai intai, a trebuit sa inteleg ca, colorimetria generala se aplica DOAR pana la un anumit punct in machiajul semipermanent.

Astfel, am invatat ca importanta chimiei pigmentilor isi spune cuvantul, atunci cand ne invata sa nu tratam culoarea galben ca si culoare calda (precum in colorimetrie), ci sa o consideram neutra (datorita rezistentei slabe a moleculei de pigment in piele).

PIGMENT GALBEN

Am descoperit ca dioxidul de titan, ce ofera non culoarea ALB in pigmenti, se comporta precum un pigment permanent, avand cea mai mare particula, chiar daca este un metal inert si NU afectează organismul.

PIGMENT ALB

La polul opus, se afla negru (carbon sau oxid de fier), cu cea mai mica particula si, implicit, cu slaba rezistenta in timp, motiv pentru care se modifica des in albastru sau gri, in functie de procesul de productie.

PIGMENT NEGRU

Pigmentii maro, au declanșat in mine, dorinta de a dezvolta o formula cat mai simpla prin care sa le explic elevilor mei cum anume trebuie sa interpreteze acesta culoare.

In pigmentologie, analiza marourilor se face in functie de intensitatea lor in raport cu culoarea firului de par, iar temperatura este raportata direct cu tonalitatea pielii.

PIGMENT MARO

Daca tinem cont de aceste doua aspecte, putem controla modificarea pigmentului in piele.

Studiul zonei de lucru, adica pielea, implica o analiza profunda, atat din punct de vedere morfologic,cat si histologic.

Astfel, am aflat de unde vine culoarea pielii, cu tonurile si subtonurile ei. Imbinand informatii din toate aceste domenii (design, anatomie, chimie si colorimetrie), ne asiguram drumul catre un rezultat satisfacator in machiajul semi-permanent!

FRUMUSETEA PIGMENTOLOGIEI SE REGASESTE TOCMAI IN PUTEREA EI DE A NE RASPUNDE LA INTREBARI SI DE A NE GHIDA CORECT IN LUMEA MACHIAJULUI SEMI-PERMANENT!!!

Related posts

Stilizarea sprâncenelor: Vopsit vs. Micropigmentare

Ana Maria Margineanu

Diferente si asemanari intre tehnicile Ombre, Shading si Powdering

Ana Maria Margineanu

Micropigmentarea – când e indicată şi ce rezultate are

Ana Maria Margineanu

Leave a Comment

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.