Ana Maria Margineanu
FIRBOBLAST

Totul despre tehnologia PLASMA PEN/FIBROBLAST

Pe parcursul carierei mele de 20 ani in domeniul estetic, mi-am dobandit, dar mai mult decat atat, m-am dezvoltat pe multiple si diverse alte specializari!

In ultimii ani, mi-am focusat atentia si am facut ample studii de caz in Pigmentologie & Colorimetrie, Metode si Tehnici de Indepartare & Corectie Tatuaje si, cel mai inovativ si apreciat procedeu estetic de pe piata la momentul de fata, tratamentul cu PLASMA PEN.

Cum am ajuns sa apreciez, sa recomand si sa ofer atat de intens tratamanetul cu Plasma Pen?

Este un “defect profesional” si o capacitate de observatie nativa!

Fie ca este vorba de etapa de consult si anamneza, pe care eu o parcurg cu fiecare client ce imi solicita serviciile sau, fara a avea un motiv anume, observ inevitabil modificarile ce apar in mod natural sau accidental pe fata si/sau pe corpul fiecaruia dintre noi!

M-am documetat asupra tehnologiilor si metodelor de rejuvenare (mezoterapie, fototratamente, oxigenare hiperbarica, HIFU, etc) si testand majoritatea dintre acestea, mi s-au confirmat informatiile ca, Plasma Pen-ul este tratamentul non-invaziv ce se ridica la nivelul asteptarilor, atat ale clientilor, cat si a esteticianului.

MEZOTERAPIE
FOTOTRATAMENTE
HIFU
Ce este un Plasma Pen? Cum presupune tratamentul cu Plasma Pen?

Pentru a intelege pe deplin cum functioneaza tratamentul cu Plasma Pen, am sa va explic, in primul rand, tehnologia:

Echipamentele folosite in tratamentul de plasma, mult mai cunscute ca Plasma Pen-uri, sunt echipamente prevazute cu tehnologia de producere a plasmei.

Fizica a stabilit ca, pe langa starea solida, lichida si gazoasa, plasma reprezintă a 4-a stare a materiei, fiind constituită din ionielectroni și particule neutre (atomi sau molecule), denumite generic neutri.

Poate fi considerată ca fiind un gaz total sau parțial ionizat, pe ansamblu neutru, din punct de vedere electric. Totuși, este văzută ca o stare de agregare distinctă, având proprietăți specifice.

Temperatura plasmei obținute în laborator poate lua valori diferite pentru fiecare tip de particulă constituentă. De asemenea, aprinderea plasmei depinde de numeroși parametri (concentrațiecâmp electric extern), fiind imposibilă stabilirea unei temperaturi la care are loc trecerea materiei din stare gazoasă în plasmă.

Aprinderea plasmei prin parametrii enumarati mai sus, sunt de elemente definitorii ce departajeaza echipamentele de Plasma Pen atat din punct de vedere tehnologic, a eficientei si, implicit, costurilor la care se gasesc aceste echipamente pe piata.

Pe segmentul Plasma Pen-urilor, se remarca echipamentul Fibroblast de la producatorul german, brand-ul PUREBEAU.

Fibroblast PUREBEAU Elite este conceput, din punct de vedere tehnic la nivelul asteptarilor profesionistilor din domeniu, este un device ergonomic, pentru a putea fi tinut cat mai lejer in timpul sedintelor, conceput din materiale de cea mai inalta calitate si de o eleganta specifica produselor PUREBEAU.

Insa, sunt si echipamente mai accesibile pe care le-am testat si de care ma declar multumita, cum ar fi: IoniQ Plasma Pen sau Plasma Pen Beauty Mastor.

IONIQ PLASMA PEN
MONSTER PLASMA PEN

Revenind la fizica pura, datorită sarcinilor electrice libere, plasma conduce curentul electric și este puternic influențată de prezența câmpurilor magnetice externe.

În urma ciocnirilor dintre electroni și atomi, pot apărea fenomene de excitare a atomilor, urmate de emisie de radiație electromagnetică.

Dacă frecvența radiației emise are valori în domeniul vizibil, se pot observa fenomene luminoase. Atunci când energia electronilor este suficient de mare, atomii sunt ionizați, creându-se noi sarcini, pozitive și negative.

Mult mai pe scurt si pe intelesul tuturor, principiul de functionare a dispozitivelor dotate cu tehnologia de plasma ,presupune ionizarea gazelor din atmosfera pentru a crea un arc electric de mica intensitate, numit micro-flash sau micro-lightning (micro-fulger).

Acest micro-fulger actioneaza atat asupra epidermei, iar caldura generata patrunde pana in stratul de mijloc al pielii, in dermul papilar.

Principalul component al dermului este ţesutul conjunctiv dens format din celule fibroblaste şi celule din sistemul monocito-macrofagical a tegumentului (monocite, macrofage, dendrocitedermice, mastocite), fibre (de colagen, reticulină şi elastină) şi substanţă fundamentala.

In urma actiunii micro-fulgerului la nivelul dermului papilar, reteaua de fibre se contracta si se dilata, iar fibroblastii, celulele din organism percepute ca fiind principalele celule cu rol de vindecare, sunt stimulare sa produca colagen suplimentar.

Deci, echipamentele de plasma creaza o micro-leziune perfect contolata la nivelul epidermei ce se evidentiaza prin formarea unor cojite ce cad in mod natural in 7-10 zile, dar actioneaza profund la nivelul epidermei, pe o perioada lunga de timp dupa efectuarea tratamentului prin productia de colegen, inmultirea si regenerarea celulara.

Rezultatul final inregistrat este de regenerare, tonifiere si remodelare profunda a epidermei!
Tratamentul cu Plasma Pen este unul dintre cele mai populare și cautate tratamente cosmetice cu rezultate observate imediat dupa procedura si valabile pe termen indelungat, fiind la fel de eficient, dar mult mai ieftin decat interventiile chirurgicale cosmetice.

Tehnologia cu Plasma penetreaza straturile pielii cat sa NU fie necesara o specializare medicala, pentru a putea oferii tratamentul de plasma in vederea tratarii diferitelor afectiunii ale pielii.

Tratamentul cu PLASMA PEN reprezinta un lifting non-invaziv si non-chirurgical pentru îndepărtarea tuturor ridurilor si a pliurilor din zona fetei/gatului/decolteu.

Pe lângă facelift , oferă numeroase soluții pentru:
  • Eliminarea ridurilor si pliurilor
  • Înlăturarea surplusului de piele
  • Ridicarea / corectarea pleoapelor căzute
  • Tratarea pungilor de sub ochi
  • Înlăturarea alunițelor, siringoamelor, negilor
  • Tratarea vergeturilor, a cicatricelor si a anumitor semne din nasterea
  • Eliminarea petelor pigmentare si a vaselor capilare vizibile
  • Indeparterea tatuajelor
In concluzie:

Fara filler-e si fara bisturiu, tratamentul cu Plasma Pen il pozitionez la limita dintre cosmetica si chirurgie estetica, din punct de vedere al rezultatelor obtinute, fiind cel puțin la fel de eficient, dar mult ieftin decât intervențiile chirurgicale estetice.

Pentru un confort sporit al clientelor, tratamentul se realizeaza sub efectul aplicarii locale unei crème anestezice, iar recuperarea dupa tratamentul cu PLASMA PEN este mult mai rapida si nu atat de anevoioasa ca dupa interventiile chirurgicale.

Constat ca tratamentul cu PLASMA PEN devine din ce in ce mai popular si solicitat tratament cosmetic cu rezultate remarcabile, vizibile la scurt timp după procedură și valabile pe termen lung.

Cum NU sunt adepta principiului de operare “dupa ureche”, consider ca este imperios necesar ca operatorul ce doreste sa ofere tratamente cu PLASMA PEN sa aibe, in prealabil, o instruire de specialitate in acest sens.

Related posts

Cosmetician vs. medic!

Ana Maria Margineanu

Leave a Comment

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.